doc. dr. Bojan Sedmak izdal knjigo Cianobakterije in njihovi toksini - vabljeni k ogledu in nakupu

31 mar
doc. dr. Bojan Sedmak izdal knjigo Cianobakterije in njihovi toksini - vabljeni k ogledu in nakupu

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
{frontpage}{/frontpage}doc. dr. Bojan Sedmak izdal knjigo Cianobakterije in njihovi toksini - vabljeni k ogledu in nakupu
Knjiga: "Cianobakterije in njihovi toksini - Kdo so, kje jih najdemo in kako delujejo?"

Avtor: doc. dr. Bojan Sedmak, vodilni slovenski strokovnjak za biologijo cianobakterij

• Ste vedeli, da so cianobakterije starodavni organizmi, ki so pred 3 milijardami let in pol začeli bogatiti Zemljino atmosfero s kisikom,  stranskim procesom fotosinteze?
• Ste vedeli, da lahko številne vrste cianobakterij usodno vplivajo na vodne ekosisteme?
• Ste vedeli, da naše poseganje v naravo, naše aktivnosti, ki so povezane predvsem z izjemno hitrim razvojem tehnike, tehnologije in prometa ter s pridobivanjem hrane, povzročajo redna in obsežna cvetenja cianobakterij, kar ogroža zdravje ljudi in okolja?
• Ste vedeli, da cianobakterije zaradi prekomernega razbohotenja in produkcije številnih toksičnih snovi škodujejo drugim organizmom in so nevarne tudi človeku?


Doc. dr. Bojan Sedmak, v svoji knjigi "Cianobakterije in njihovi toksini - Kdo so, kje jih najdemo in kako delujejo?" odgovarja na zgoraj našteta vprašanja in na mnoga druga ter pripoveduje o t.i. "temni plati" biologije cianobakterij.


Knjiga je napisana v poljudnem jeziku in zato razumljiva vsakemu laiku, ki se zanima za dogajanje v okolju. Je izredno bogato ilustrirana, saj je opremljena z 44 originalnimi fotografijami, 21 ilustracijami in 7 tabelami. Obširna pomembna in sodobna bibliografija, ki vključuje reference vključno z letom 2011 omogoča seznanjanje z najbolj sodobnim dogajanjem na področju problematike cianobakterij v svetovnem merilu. Ima slovarček in stvarno kazalo, ki omogočata sprotno razumevanje teksta in hitro iskanje. Je vsestransko uporabna kot priročnik za okoljevarstvenike, ribiče, amaterske ekologe, kakor tudi za vse tiste, ki se ukvarjajo z javnim zdravstvom, oziroma s problematiko okoljskih voda. Istočasno je primeren učbenik za študente naravoslovja različnih smeri. Ima 96 strani.

Knjigo, ki stane 14,90 € lahko naročite po mailu pri ga. Ireni Verderber - irena.verderber@nib.si, ki vam bo posredovala podatke za plačilo knjige. Po prejetem plačilu vam bomo knjigo poslali po pošti, brez stroškov pošiljanja.

Zagotovite si svoj izvod!Na ogled - str. 39 iz knjige: