03 jun
V okviru projekta 5xPRO na NIB-u organizirana delavnica »Svetovanje raziskovalcem na začetku kariere za načrtovanje raziskovalne poti«

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Svetovanje raziskovalcem na začetku kariere za načrtovanje raziskovalne poti


V sredo, 29. 5. 2024, je bila na Nacionalnem inštitutu za biologijo v okviru projekta 5xPRO organizirana delavnica “Svetovanje raziskovalcem na začetku kariere za načrtovanje raziskovalne poti”, ki je bila zastavljena kot svetovanje prijaviteljem. Zaradi velikega interesa, smo dogodek, ki je sicer predviden za manjše število udeležencev, odprli za širšo publiko in v ta namen poleg udeležbe v živo omogočili spremljanje dogodka tudi preko spleta. Različne vsebine je predstavilo 6 predavateljev in 5 različnih organizacij, dogodka pa se je udeležilo 50 udeležencev v živo in 49 udeležencev preko spleta. Delavnica je bila prednostno namenjena raziskovalcem na začetku kariere do 2 leti po doktoratu.

Po nagovoru direktorice NIB, Maje Ravnikar, je vodja projekta 5xPRO na NIB, Damjana Miklič Milek, predstavila sam projekt. Nato so sledile vsebinske predstavitve. Tatjana Čeh Naglič iz Cmepius je predstavila Euraxess, Erasmus+ programe. Stojan Sorčan, ki opravlja naloge NCP na MVZI, je mlade raziskovalce seznanil z MSCA Individual fellowship ter drugimi možnosti v okviru MSCA za mlade raziskovalce. Katja Cankar iz Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS je predstavila štipendije Ad futura in druge priložnosti. Predstavnika iz ARIS, Nika Razpotnik Visković in Pal Levin, sta prikazala instrumente ARIS s področij raziskovalnih projektov, mednarodnega sodelovanja in inovacij. Na koncu pa smo se dotaknili še področja vrednotenja bibliografij raziskovalcev, kjer je mladim raziskovalcem predstavila uporabne informacije sodelavka v knjižnici NIB, Vesna Mia Ipavec. Po zaključku je sledila še diskusija ter vprašanja in odgovori.