Nagrada za izjemno doktorsko delo na področju dejavnosti NIB, 2015

26 nov
Nagrada za izjemno doktorsko delo na področju dejavnosti NIB, 2015

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nagrado Nacionalnega inštituta za biologijo za izjemno doktorsko delo na področju dejavnosti NIB za leto 2015 so prejeli:


Dr. Jana Erjavec
, ki ima iz doktorske naloge slovenski patent in je tudi prejemnica Krkine nagrade za leto 2015. V soavtorstvu je objavila tri znanstvene članke, ki so bili do sedaj 24-krat citirani.

Naslov doktorske naloge: Vpliv proteinskih ekstraktov in čistih proteinov izoliranih iz gliv (Basidiomycota) ter njihovi učinki na rastlinsko patogeno bakterijo Ralstonia solanacearum

Mentorica: prof. dr. Maja Ravnikar


Dr. Nina Prezelj, ki je objavila 6 znanstvenih člankov in enega poslala v objavo. Od teh člankov so trije sestavni del doktorske naloge. Vsi članki so v kategoriji A1 in so bili že 27-krat citirani.

Naslov doktorske naloge: Molekulske interakcije fitoplazemskih povzročiteljic trsnih rumenic z vinsko trto (Vitis vinifera L.)

Mentorica: prof.dr. Marina Dermastia


Dr. Nejc Rački, ki je objavil pet člankov, od katerih so štirje del doktorske naloge in štirje v kategoriji A1. Članki imajo 14 citatov.

Naslov doktorske naloge: Nove metode določitve in odstranjevanja virusov v okoljskih vodah

Mentorica: prof. dr. Maja Ravnikar


Na prireditvi so prejeli priznanja Nacionalnega inštituta za biologijo tudi vsi mladi sodelavci NIB, ki so v obdobju od 1. oktobra 2014 do 30. septembra 2015 pridobili doktorske nazive – to so: Dr. Jana Erjavec, Dr. Anastazija Jež Krebelj, Dr. Anka Kuhelj, Dr. Ana Lazar, Dr. Nina Mencin, Dr. Nina Prezelj, Dr. Nejc Rački, Dr. Maja Rupnik Cigoj, Dr. Ida Šmid in Dr. Allen Wei Liu.