Javni razpis za delovno mesto: "DIREKTOR (m/ž) javnega raziskovalnega zavoda Nacionalni inštitut za biologijo"

18 okt
Javni razpis za delovno mesto: "DIREKTOR (m/ž) javnega raziskovalnega zavoda Nacionalni inštitut za biologijo"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
Rok za prijavo kandidatov je 02. 11. 2024.



objavlja javni razpis za delovno mesto

 

»DIREKTOR (m/ž) javnega raziskovalnega zavoda Nacionalni inštitut za biologijo«


Rok za prijavo kandidatov je 2.11.2024.


Upravni odbor Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) na podlagi 34. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96, 36/00 – ZPDZC in 127/06 – ZJZP), Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (Uradni list RS, št. 186/21 in 40/23) in v skladu z določili 11. člena Sklepa o ustanovitvi javnega raziskovalnega zavoda NIB (Uradni list RS, št. 114/22) objavlja javni razpis za delovno mesto

DIREKTOR (m/ž), javnega raziskovalnega zavoda Nacionalni inštitut za biologijo

Za direktorja inštituta je lahko imenovan raziskovalec, ki ima izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu tretje stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih tretje stopnje in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na 10. raven, s področja dejavnosti inštituta, ter izpolnjuje naslednje pogoje:

  • aktivno obvlada slovenski in en svetovni jezik s prednostjo znanja angleškega jezika,
  • ima izkušnje pri opravljanju zahtevnejših vodstvenih nalog,
  • ima sposobnosti za organiziranje in vodenje znanstvenoraziskovalnega dela,
  • izpolnjuje kriterije za vodjo temeljnega raziskovalnega projekta,
  • pripravi vizijo razvoja inštituta za pet let,
  • izpolnjuje druge pogoje, ki jih določajo veljavni predpisi.

Prijava naj vsebuje:

  • življenjepis kandidata,
  • kopijo dokazila o izobrazbi,
  • program dela in vizijo razvoja inštituta za petletno mandatno obdobje (v obsegu dveh do treh tipkanih strani).

Mandat direktorja traja pet let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Nastop mandata je predviden s 01.01.2026. Delovno razmerje bo sklenjeno za polni delovni čas.

Zgoraj navedeno dokazilo je lahko kopija, NIB lahko naknadno zahteva predložitev originala na vpogled. Prijava in dokazilo morajo biti predloženi v uradnem jeziku Republike Slovenije. V primeru, da je dokazilo kandidata v tujem jeziku, ga mora kandidat predložiti z uradnim prevodom v uradni jezik Republike Slovenije.

V izbirni postopek se bodo uvrstile pravočasne in popolne vloge kandidatov, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje. Za nepopolno vlogo se bo štela vloga kandidata, ki ne bo predložil s tem razpisom zahtevanih dokumentov ter vloga, iz katere ne bo mogoče razbrati ali kandidat izpolnjuje razpisne pogoje.

Postopek javnega razpisa bo vodila komisija Upravnega odbora NIB.

Kandidati naj pošljejo svoje prijave, z dokazili o izpolnjevanju pogojev, na naslov kadrovska.sluzba@nib.si, v predmetu sporočila naj bo navedeno: “Prijava na razpis za direktorja NIB”.

Rok za prijavo kandidatov je 02. 11. 2024.

Predvideno je, da se bodo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje razpisa in bodo oddali pravočasno in popolno prijavo, predstavili na seji Upravnega odbora dne 12. 11. 2024.

Prijavljeni kandidati bodo o rezultatu razpisa obveščeni v roku 30 dni od objave razpisa na elektronski naslov, naveden v vlogi.

V besedilu razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.